LES 2: Pitch & Briefing

We zijn begonnen!

Golypoon Matchmakers in het kort:

  • 6 deelnemers (coronaproof)
  • 23 maart-begin mei
  • Kenmerken: Storytelling, activatie kandidaten &  netwerk, video pitch, online video productie
  • Les 1 Analyseren | Synopsis

Deelnemers van Golypoon Matchmakers

Goed vertellen en goed luisteren

Deze week presenteerden de deelnemers hun eerste pitch aan hun eigen jobcoach. Door de Corona maatregelen deden ze dit via Teams.  Daarnaast mochten ze  luisteren naar een pitch van een echte opdracht van onder diverse gemeenten en schoonmaakbedrijf Asito. 

Jos mocht als eerste pitcher zijn verhaal laten horen aan zijn Jobcoach. “Halverwege raakte ik toch weer mijn verhaal kwijt. Hier moet ik duidelijk aan werken.” Na wat nuttige tips: “Wat wil je nu precies dat ik doe” en “Waarom moet ik hiernaar luisteren?“, alle reden voor Jos om zijn pitch aan te scherpen en te verbeteren. En vooral om de onderdelen van de pitch goed uit zijn hoofd te leren.

Verlegen
Patrick en Joran konden hun Jobcoach verleiden tot meer complimenten. “Wel lekker om te zien dat ik steeds beter mijn verhaal kan doen”, aldus Patrick. Dat het steeds beter gaat met zijn presentatie bleek wel uit de opmerkingen van zijn Jobcoach: “Ik kreeg de tip om de zin “Ik ben nogal verlegen” de volgende keer achterwege te laten. Dat vond hij “Helemaal niet meer nodig“, aldus een zichtbaar opgeluchte Patrick.

Asito
In het tweede gedeelte konden deelnemers van Golypoon Matchmakers zelf luisteren naar de pitch van schoonmaakbedrijf Asito. Zij wilden graag een filmpresentatie om gedatacheerde medewerkers te informeren over de werkwijze op de werkvloer. “Pittig”, aldus Joran. “Ik snapte er niet heel veel van.” Monika bleek iets meer verbeelding te hebben bij de Pitch. “We moeten aan de slag om medewerkers te informeren. In dit Corona tijdperk moet dit via online bijeenkomsten. En dus mogen wij een filmpresentatie maken om dit te doen.” 

Verbeelden 
Uiteindelijk lukte het om twee goede ideeën te ontwikkelen. De redactieleden voorzagen beide ideeën van feedback tijdens het verbeeldingsfase

  • Volgende week zien we alle deelnemers als redactie werken aan de opdracht van schoonmaakbedrijf Asito! En mogen ze hun eerste presentatie geven van hun idee!

Jobcoach Jaap  kon zich wel inleven in de pitch van zijn kandidaat Joran en Jos laat zien hoe het idee van de filmpresentatie er uitziet.