Werkkracht is de organisatie in Ede die mensen werkfit maakt. Zij vroegen naar mediacontent in de vorm van foto, teksten en video’s om hun zichtbaarheid te vergroten. Door deze vraag met het trainingsconcept Social Storytellers te benaderen, creëerden we een win-win situatie.

Elke opdracht voor de redactie bestond uit het maken van een synopsis met daarin de opdracht, doelgroep en natuurlijk de deadlines. Om vervolgens allerlei scenario’s te maken. Uiteindelijk zijn alle scenarios gefilmd en gemonteerd. In tussentijdse evaluaties, leerden de deelnemers wennen aan het werkritme en de omgang met de opdrachtgevers.

Mediacontent en formats

Uiteindelijk ontwikkelden we samen met de trainees maar liefst 36 ‘deliverables‘ in de vorm van mediacontent. Deze bestonden onder meer uit een corporate film over het ontstaan en de werkwijze van Werkkracht en diverse video’s voor campagnes en trainingen. Ook werkten we aan een ‘format‘ voor cv films waarmee vluchtelingen zich kunnen presenteren aan werkgevers.

 

 

 

Training Social Storytellers

De opdracht van Werkkracht voor mediacontent werd door de inzet van Social Storytellers een win-win situatie.

Jongeren werkfit door te werken als Social Storytellers

In totaal 11 mensen met een uitkering, gingen aan de slag in de training Social Storytellers. Deze training betekende dat de trainees twee dagen per week op de redactie werkten aan de opdracht voor storytelling van Werkkracht. Een opdracht die hen leert om weer zelfvertrouwen te krijgen en diverse vaardigheden te leren.

 

Bekijk de corporate film van Werkkracht

Meer video’s gemaakt voor Werkkracht

 

© Golypoon
W www.golypoon.nl

E [email protected]
T 31 (0)6 48341599