Hoe zorg je voor originele verhalen én meer betrokkenheid van de makers bij de onderwerpen of thema’s? Golypoon heeft diverse trainingen die hiervoor zorgen. We geven  mensen uit verschillende doelgroepen, medewerkers, omwonenden, stakeholders, etc., een kans om het verhaal te maken en vertellen vanuit hun eigen perspectief. Niet alleen worden verhalen hierdoor anders, interessanter en completer, ook vergroot dit de kans op meer betrokkenheid en zichtbaarheid.

Social Storytellers

Mediatraining voor mensen met een uitkering

Social storytellers (SST) is een intensieve training voor mensen met een uitkering. Gedurende  twee maandentijd werken zij acief samen als redactie om verhalen te maken voor een opdrachtgever. In dit proces leren trainees diverse professionele- en sociale vaardigheden en is er aandacht voor ontwikkeling van (verborgen) talenten. SST wil mensen met een uitkering weer werkfit maken en hen empoweren door hun (media) talenten te laten zien voor- en achter de camera.
Bekijk de promofilm van Social Storytellers

Video Impact Training

jouw antwoorden & oplossingen in film

Bekijk de promofilm van de VIT
Gemaakt door deelnemer Kennedy, Nairobi (Kenia)
Laat je doelgroep jouw verhaal vertellen!

Met een Video Impact Training (VIT) geven we allerlei mensen die een doelgroep vormen van een organisatie een kans om mee te helpen met het vertellen en maken van het organisatieverhaal. In korte en intensieve trainingen werken de deelnemers aan de ontwikkeling van het verhaal vanuit hun eigen perspectief. Dit proces zorgt niet alleen voor originele en verrassende verhalen, ook stimuleert het de betrokkenheid van de deelnemers bij de organisatie.

Kidsreport

Jongeren op reportage voor jouw organisatie

Met Kidsreport geef je jongeren een kans om hun verhaal te vertellen van jouw organisatie. Op geheel eigen wijze maken zij reportages van jouw activiteit, event of project.
Bekijk de Kidsreport van de presentatie Boekenbal 2016

Diversiteitsproject

Zoeken naar antwoorden & oplossingen voor samenleven

Hoe leef je samen met meer dan 190 nationaliteiten in Amsterdam? Dat was de vraag aan jongeren tijdens het Diversiteitsproject. Zij gingen aan de slag om het onderwerp eigen te maken en problemen en uitdagingen te zien. Tenslotte verzonnen ze daarvoor goede oplossingen & antwoorden en vertaalden dit in video.
Meer trainingen & concepten in de klas:

Geld in de klas: tv serie

Geld in de klas: filmproject

Geld in de klas: erfgoed