Wat zou er gebeuren als je leerlingen uit je doelgroep vraagt om mee te helpen een lespakket te ontwikkelen? Golypoon legde deze vraag neer bij talloze partners van de Week van het geld en Wijzer in geldzaken. Een vraag die leidde tot de productie van een aantal prachtige projecten, waarmee vele leerlingen aan de slag gingen om meer te leren over het omgaan met geld.

Met de opdrachtgevers het project vormgeven

Allereerst bespreken we samen met de opdrachtgever, hoe het project er precies uit gaat zien. Alle doelen, onderwerpen, hoeveel scholen er meedoen, etc. worden besproken. Ook wordt er gekeken op welke manier de opdrachtgever zelf wordt betrokken in het project en hoe we gaan samenwerken.

Bekijk info over geldindeklas.nl

Vele scholen in Nederland deden mee met de Golypoon filmprojecten ‘Leren omgaan met geld’

Leerlingen aan de slag met geldproblemen en uitdagingen

Voor het project ‘Leren omgaan met geld’ gaan leerlingen  aan de slag met allerlei onderwerpen binnen het thema. In alle projecten leren de leerlingen allereerst de inhoud en context kennen van begrippen als sparen, geld verdienen, geld uitgeven en betalen.

Naast het leren herkennen van de bovenstaande begrippen, gaan de leerlingen aan de slag met het herkennen van allerlei problemen en uitdagingen rondom het omgaan met geld. Iedereen verzint daarvoor oplossingen en antwoorden.

Scenario’s maken

Alle antwoorden en oplossingen worden verwerkt tot scenario’s. Hierin vertellen de leerlingen welke problemen ze hebben gekozen en wat hun oplossing daarvoor is.

 

De herkenning en beleving van onze projecten is groot. Alle oplossingen en antwoorden komen van leeftijdsgenoten en samen maken ze er films en video’s van.

Voor opdrachtgevers als Gemeente Groningen, Zaanstad, Coevorden, Ede en Velsen, produceerden we:

  • digi lespakket geldindeklas.nl
  • een online tv serie (NVB)
  • lespakketten leren omgaan met geld (schoolbreed)
  • kidsreport; reportages over leren omgaan met geld

Bekijk de spannende trailer van de online tv serie ‘Geldmissie voor Dolores’.

Filmproces

Elke groep filmt zijn scenario. Leerlingen verdelen alle rollen voor- en achter de camera. Op deze manier levert iedereen een bijdrage.

Meer  dan 125.000 scholieren zagen de online tv serie over geld, tijdens de Week van het geld.
Herkenbare situaties vertaald in video’s

Door het Golypoon filmproject ‘Leren omgaan met geld’, hebben leerlingen zelf actief een bijdrage geleverd aan het bedenken van antwoorden en oplossingen voor allerlei problemen en uitdagingen van het onderwerp Geld. De betrokkenheid en het leereffect worden hierdoor vergroot. Ook levert het video’s op die gebruikt kunnen worden voor andere leerlingen binnen school om het onderwerp Geld bespreekbaar te maken.

Meer projecten over leren omgaan met geld
tv serie over leren omgaan met geld | NvB

 

 
Films & projecten voor de Week van het geld

 

© Golypoon
W www.golypoon.nl

E [email protected]
T 31 (0)6 48341599