Veel organisaties worstelen om werkzoekenden aan een baan te helpen. Verhalen met een duidelijk profiel en een goed plan doen wonderen!

Veel werkzoekenden hebben problemen met het vinden van een baan. Dit komt vaak doordat ze onvoldoende weten wie ze zijn, welke baan ze willen, of op welke manier ze die baan kunnen vinden. Met als resultaat een onduidelijk profiel, een negatieve houding en dus minder kans om die baan te krijgen. De training Storytelling helpt de kansen van werkzoekenden vergroten.

Talenten, dromen en een goed plan

Werkzoekenden gaan in de training storytelling stapsgewijs aan het werk met hun (droom) baan. De focus ligt daarbij op het ontdekken van talenten en eigen kunnen. Deelnemers maken een cv-profielfilm over wie ze zijn en wat ze willen en hoe ze hun baan gaan bereiken. Ook denken ze na over hun ‘zwakke punten’ en de eventuele oplossingen daarvoor. Alle verhalen worden gedeeld met de groep voor presentatie, feedback en evaluatie.

Training Storytelling
Onze creatieve en concrete aanpak leidt tot zelfbewuste deelnemers, die zich kunnen presenteren met een helder verhaal en een duidelijk doel voor ogen. Met de training ontwikkelen werkzoekenden een actieve houding en cv-profielfilm, waarmee ze hun kansen vergroten om een geschikte baan te vinden of te behouden.

Training storytellers Werkzoekenden
Duur: 2 dagen
Aantal deelnemers: 6-8 personen (incl apparatuur)
Kosten:
Deliverables: verhaal, storyboard, korte cv film