Kevin:

“Storytelling hielp me uit de armoede komen.”

Social Storytellers

Trainingen voor unieke verhalen van betrokken storytellers

'Wie kunnen nu beter vertellen over jouw projecten, producten en diensten dan de gebruikers zelf.'

Met ons concept Social Storytellers koppelen we de vraag van veel bedrijven en organisaties naar social media content aan een praktijktraining voor werkzoekenden. Dit levert levert volgens ons een ‘win-win’ situatie op. Gedurende twee manden krijgen zij een training met een concrete opdracht voor Storytelling. Jouw organisatie krijgt elke week op afgesproken tijdstippen social media content opgeleverd. En tenslotte bouwen jullie samen gedurende deze maanden aan een relatie, waardoor jullie samen bepalen of de SST’er de storytelling kan voortzetten in jullie organisatie.

Waarom Social Storytellers een ‘win-win-win’ is

Scene uit de NPO Metterdaad serie Youth@work Kenya

Training Social Storytellers werkzoekenden Nederland

Werkzoekenden die richting de media branche willen, maar de juiste papieren of ervaring missen kunnen meedoen in de training Social Storytellers. Kijk voor meer informatie over deze training. 

Social Storytellers
internationaal

Social storytellers is inmiddels een begrip voor onder meer NGO’s die ervaringsverhalen van gebruikers in het buitenland gebruiken voor het vertellen van hun verhaal. Bezoek de website Social Storytellers voor meer informatie en impressies van diverse projecten.

"Edwin overtuigde ons om jongeren uit Kenia (onze doelgroep) te trainen om zélf de productie van video's te maken voor ons online lespakket Afrika. Met zijn training storytelling empowerde hij niet alleen jongeren, maar zorgde hij ook nog eens voor authentieke videoverhalen!"
A. Maas
Programma manager, Edukans

Training content social video

Selecteer een Social Storyteller  jouw organisatie sponsort en empowert als verhalenmaker voor unieke social media content.

Twee maanden training & oplevering verhalen

Krijg elke week unieke content voor de social media kanalen van jouw organisatie. Tijdens de training en productie heeft jouw organisatie regelmatig contact met de SST’er.

Kies SST'ers als nieuwe social media collega

Na twee maanden gaat jouw organisatie  in gesprek met de redactie van Social Storytellers en bespreken jullie samen of er een ‘match’ is. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan kan de sponsoring worden verlengd.

Mensen activeren voor jouw organisatie was nog nooit zo leuk!

Met onze Mobile Storytelling leren we lokale deelnemers hoe ze hun ervaringen kunnen omzetten in krachtige videoverhalen. Met een live training, de juiste apparatuur en een goede begeleiding, bieden we jouw organisatie creatieve en onderscheidende verhalen.

"Edwin weet met de training storytelling wat hij aan het doen is. Als geen ander stimuleert hij werkzoekenden om te geloven in eigen kunnen. Met zijn enthousiasme en creativiteit motiveert hij deelnemers om hun talenten te ontdekken. En om al hun wensen en ideeen te presenteren in een duidelijk verhaal.”
B. Veen
Directeur, Werkkracht

Hoe onze Training Social storytellers werkt voor werkzoekenden

Werkzoekenden activeren als Storytellers voor jouw organisatie was nog nooit zo leuk!

Met Mobile Storytelling trainen we geselecteerde mensen uit jouw doelgroep hoe ze hun ervaringen kunnen omzetten in krachtige videoverhalen. Met een live training, de juiste apparatuur en een goede begeleiding, bieden we jouw organisatie creatieve en onderscheidende verhalen.

"Storytelling hielp de nieuwe missie van onze organisatie zichtbaar maken. Elke afdeling binnen de NS kon op zijn eigen manier aan de slag met deze missie. Voor ons leverde dit waardevolle informatie en inzicht op. En een positieve houding van de deelnemers ten opzichte van de komende verandering."
J. vd Bank
Hoofd Communicatie, NS

Hoe Social Storytellers werkt voor bedrijven en organisaties

Authentieke Storytelling toont de impact van jouw organisatie projecten

#WK 2 | Video’s: Pitchen & Briefing

VIDEO’S OVERZICHT Bekijk de video’s van WK 2 | Pitchen & Briefing Bekijk de pitch van Joran en het commentaar van Jobcoach Jaap! We zijn begonnen! Golypoon Matchmakers in het kort: 6 deelnemers (coronaproof) 23 maart-eind april Kenmerken:

Lees verder »
"Samen met Golypoon produceerden leerlingen van 4 verschillende basisscholen in Nederland een 5-delige online televisieserie over Geld. Hierdoor konden tijdens de Week van het geld meer dan 5000 scholen in Nederland op een spannende manier kennismaken met ons lespakket. Een krachtige manier om hele mooie en herkenbare praktijkvoorbeelden te maken voor jongeren."
A. Reitsma
Head of retail banking, NVB
Creatieve regisseur, programmamaker, trainer en conceptontwikkelaar

Edwin Bakker

“Storytelling geeft mij een kans om veel mensen te helpen hun passie te (her)vinden en om hun verhaal te helpen ontdekken, maken en vertellen.”

Film Making & Story Telling

Heeft als regisseur, tv maker, concept- ontwikkelaar en trainer in allerlei situaties duizenden mensen in binnen- en buitenland een stem gegeven. Maakte tv programma's en films van mensen met prachtige functies in prestigieuze organisaties, tot kansarme jongeren in slums in India, Brazilië, Peru en Kenia.

Prijswinnende Documentaire

Won twee (inter)nationale prijzen: Cinecs, RomaDocFest en een IDFA screening voor zijn documentaire 'Vingers op het Glas/ Glass Kisses'. Een verhaal (i.s.m. O. Koelewijn) over een (on)mogelijk huwelijk tussen een ter-dood-veroordeelde Amerikaan en een Nederlandse vrouw. Maakte nog een documentaire 'The reality of my Israel call'.

Passie voor inclusie

Heeft met name een passie voor kansarme en kwetsbare mensen. Helpt ze om hun verhaal te ontdekken en maken. Wordt elke keer weer geraakt door te zien hoe storytelling hen helpt om langzaam maar zeker zichtbaar te worden. Helpt aan meer zelfvertrouwen om hun verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren.

Breed netwerk

Natuurlijk werkt Edwin niet alleen. Een actieve samenwerking met professionele programmamakers, cameramensen, regisseurs, trainers helpen hem waar maken wat hij belooft.