WEER DURVEN DROMEN IN INDIA

SIXSHOTSTORY METHODE BIEDT 78 JONGEREN KRACHT EN IMPACT

WELKOM OP DEZE GOLYPOON SHOWCASE!

ERVAAR ONS FILMPROJECT IN INDIA OP DEZE PAGINA!

Dit is een overzicht van het Golypoon Goes India filmproject dat we organiseerden van 3 tot 15 januari 2016. In totaal deden ruim 50 jongeren mee aan dit project. Met onze unieke sixshotstory™ methode ontdekten, maakten en presenteerden zij hun eigen filmverhalen over de onderwerpen Dromen en Water. Dit filmproject heeft jongeren in Chennai meer bewustwording en impact gegeven over deze onderwerpen. Zij hebben geleerd om hun eigen verhaal te vertellen en om met dit verhaal hun omgeving te inspireren.

SIXSHOTSTORIES

SLOPPENWIJKEN

SCHOON DRINKWATER

Punitha, Saranya, Arunkamar en Danush wonen in een van de vele sloppenwijken van Chennai. Zij kregen de opdracht om eigen filmverhaal te maken over het thema water. Bewustwording van schoon drinkwater en de gevolgen van de overstromingen in Chennai staan in deze sixshotstories centraal.

“Ik moet wat minder vaak op blote voeten lopen om infecties te voorkomen!”

Punitha, deelnemer

“Tijdens het spelen met de iPads stonden bij veel kinderen de ogen wijd open. Hun blik was helder en je kon zien dat ze veel leerden. Ik heb dit nog niet eerder gezien!”

Freddy, Founder

“Kinderen weten dat ze een stem hebben die gehoord mag worden. Dit project heeft hen dat geleerd. En dat ze die kunnen laten horen op een krachtige manier!”

Nermal, Staff

Schoolfoto

Er zijn in totaal 3 projecten gedaan:

  • Sixshotstories Sloppenwijken | schoon drinkwater en gevolgen watersnoodramp | 5 kids
  • Sixshotstories Weeshuis | durven dromen | 17 kids
  • Shortmovie | schoon drinkwater | plm 43 kids

“Iedereen gebruikt de straat als een toilet. Door dit filmproject snap ik dat dit muggen aantrekt die ziektes hebben.”

Arun, deelnemer

SIXSHOTSTORIES WEESHUIS

DURVEN DROMEN
17 Kinderen uit het weeshuis van onze contactpersonen Freddy & Daisy in Chennai, gingen aan de slag met het thema Durven Dromen. De kids leerden hun eigen droom te ontdekken en te verwerken in een filmverhaal. Elk groepje kozen ze het verhaal dat ze het leukst vonden om te maken en te presenteren aan andere kinderen en de stafleden van het weeshuis.

“Een camera gebruiken om je verhaal te vertellen is heel krachtig! Als ik ooit de kans krijg, wil ik dit ook leren aan andere mensen.”

Vino, deelnemer

BEKIJK DE SHORT MOVIE!

THE POLLUTION MYSTERY

In totaal 56 leerlingen maakten aan de hand van de sixsthotstory™ methode een eigen short movie over schoon drinkwater. Leerlingen werkten samen aan het schrijven van het scenario, deden auditie en vervulden diverse rollen voor en achter de camera. Het doel van deze film was leren beseffen hoe belangrijk schoon drinkwater is en het vormen van een eigen mening hierover en deze vertalen in een eigen verhaal.

TERUG UIT CHENNAI, INDIA

Facebook Golypoon

Golypoon Goes India op radio!

Afgelopen vrijdag vertelde Gerton Hermers over zijn deelname als vrijwilliger aan het Golypoon filmproject in Chennai, India. In het radio-interview noemt Gerton het boek dat hij van de trip aan het maken is als grafisch vormgever. Het boek is een cadeau als dank voor de donateurs van dit project. Ook zal het te koop zijn om het filmproject in Chennai een vervolg te geven.

Beluister het fragment via onze FB pagina: https://www.facebook.com/Golypoon-157732594406984/

Eind februari wordt een presentatie gepland van het Golypoon filmproject in Chennai. Check deze site of onze Facebook pagina voor info.

Project Chennai

Project Chennai groot succes!

Inmiddels zijn we terug in Nederland, maar wat kunnen we terugkijken op een groot succes. Met verschillende kids uit de sloppenwijken, kids uit het weeshuis van Freddy en Daisy en 32 kinderen van een schoolklas produceerden we 10 sixshotstories en een echte korte speelfilm . Na een presentatie aan de kinderen en hun familieleden werken we momenteel aan een presentatie in Nederland. De precieze datum hiervoor volgt! Hou deze site in de gaten voor het laatste nieuws.

WATERSNOODRAMP TREFT CHENNA

We zoeken partners die samen met ons willen nadenken over mogelijkheid om de social video’s van de jongeren te gebruiken om aandacht te vragen voor de ramp en de gevolgen

FOCUS OP GOLYPOON FILMPROJECT CHENNAI

Presentatie filmproject India

Presentatie filmproject India

Aan het einde van het filmproject op school, het weeshuis en de slums werden alle films vertoond aan belangstellenden. Je eigen filmverhaal en jezelf terugzien op het witte doek heeft enorme impact op de makers als ook op hun eigen omgeving.

DE VOORBEREIDING VAN HET GOLYPOON GOES INDIA FILMPROJECT

 

WATERSNOODRAMP TREFT CHENNAI

Chennai is getroffen door een van de ergste watersnoodrampen in de afgelopen 100 jaar! Inmiddels staat de teller van het aantal doden op 269 mensen. Vele mensen zitten nog vast in gebouwen zonder water en voedsel.

Voor ons filmproject dat plaatsvindt van 3-15 januari 2016 heeft deze ramp natuurlijk ook effect. Welk effect weten we op dit moment nog niet. Maar onze idee om een filmproject te doen rondom het thema ‘durven dromen’ zal wellicht kunnen veranderen in ‘Nood’ of ‘hoe verder’. Op dit moment zoeken wij naar partners (NGO’s of andere organisaties) die samen met ons willen nadenken over mogelijkheid om de social video’s van de jongeren te gebruiken om aandacht te vragen voor de ramp en de gevolgen. Help ons! Kijk op onze crowdfundpagina of breng ons in contact met mensen die ons verder helpen!

 

EEN LEVEN ZONDER DROMEN

DUBBELTJES DIE NOOIT EEN KWARTJE WORDEN…

Zij zijn gevangen in het gezegde ‘Wie als dubbeltje wordt geboren, zal nooit een kwartje worden‘. Het ontbreekt de kinderen in de Indiase sloppenwijken aan een veilige omgeving die de kans op scholing, goede banen en een mooie toekomst zou kunnen vergroten. Zij zitten gevangen in de vicieuze cirkel van armoede, wanhoop en deceptie. Zij ervaren hoe wanhoop, misbruik, criminaliteit, onzekerheid, honger, onveiligheid en sterfte veel leed veroorzaken.

Freddy‘WAT EEN KANSEN OM DEZE JONGEREN DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN OM HUN TALENTEN TE LATEN ZIEN EN HUN BOODSCHAP TE LATEN HOREN’

Ga naar de CROWDFUND-PAGINA en stort uw donatie op rekeningnummer NL98.ABNA.0573.5089.68 t.n.v. Stichting Bachcha (ANBI-status), o.v.v. ‘Golypoon Filmfestival India 2016’.

Freddy, oprichter weeshuis House of Hope (Chennai, India)

House of Hope

HOUSE OF HOPE

In het House of Hope wonen gemiddeld rond de veertig kinderen in de leeftijden van 4 tot 18 jaar. Het weeshuis kent een simpele leefstructuur die gebaseerd is op onderdak, voedsel en veiligheid. Elk kind krijgt persoonlijke aandacht en wordt gezien als een unieke persoonlijkheid. Een essentiële basis die nodig is om te werken aan herstel van de fysieke en emotionele schade. Een zeer intensief en moeilijk proces, dat ook nog eens wordt bemoeilijkt door een gelaagde maatschappij waarin je niets waard bent zonder goede familie of connecties.

FREDDY EN DAISY

FREDDY EN DAISY: EEN EERSTE STAP UIT DE DUISTERNIS

Hun namen doen denken aan een sprookjesfiguren. En voor veel straatkinderen in Chennai zijn zij dat ook. Elk kind dat zij hebben opgenomen in hun weeshuis, betekent een kind minder in de de klauwen van bendes die kinderen misbruiken voor protitutie, criminaliteit of bedelpraktijken. Naast de opvang van kinderen runnen ze samen met de stichting een bedrijf dat schoon drinkwater verkoopt. Veel mannen uit de sloppenwijk zijn er werkzaam als verkoper. Op deze manier kunnen ze veel gezinnen aan een inkomen helpen.

“DEZE KINDEREN WACHT EEN TOEKOMST VAN ARMOEDE EN WANHOOP, ZONDER UITZICHT OP VERBETERING”

Ferry Ruijtenberg, stichting Bachcha

Golypoon FoundationHELP ONS OM JONGEREN IN CHENNAI (INDIA) HUN BOODSCHAP EN TALENTEN VIA NIEUWE MEDIA TE LATEN ZIEN

  • SIXSHOTSTORY: LEER MET JE SMARTPHONE JE EIGEN VERHAAL MAKEN EN PRESENTEREN
  • SHORT MOVIE: LEER JULLIE VERHAAL MAKEN EN AAN DE OMGEVING PRESENTEREN

SMARTPHONES GEBRUIKEN OM JOUW VERHAAL VERTELLEN EN JE TOEKOMST TE VERANDEREN!

Golypoon methoden en tools om je eigen verhaal te ontdekken, maken en te presenteren

JIJ KUNT HELPEN!

MAAKT ONS PROJECT MEDE MOGELIJK MET EEN DONATIE! ONTVANG UPDATES, LINKS, FILMS EN NOG VEEL MEER. KIJK OP DE CROWDFUNDPAGINA VOOR MEER INFO!

(of stort uw donatie direct op op rekeningnummer NL98.ABNA.0573.5089.68 t.n.v. Stichting Bachcha (ANBI-status), o.v.v. ‘Golypoon Filmfestival India 2016’.

Duurzaam

EEN KRACHTIG GEZAMENLIJK VERHAAL

Naast het eigen verhaal met de SIXSHOTSTORY, werken de deelnemers aan een gezamenlijk verhaal. Ze leren samen nadenken, discussiëren, scenario schrijven, doen auditie en vervullen diverse rollen voor en achter de camera. Een intensief en creatief proces waarin iedereen leert om grenzen te zoeken, verantwoordelijk te nemen. Maar waar ze vooral leren dat samenwerking leidt tot een prachtige film!

Nieuwe Media

NIEUWE MEDIA: NIEUWE TOEKOMST!

Wij geloven in de kansen die Nieuwe Media aan jongeren bieden om hun toekomst te veranderen. Smartphones en de diverse online en social media-platforms bieden iedereen een unieke mogelijkheid om te laten zien wat je kunt, wat je ergens van vindt en hoe goed je daarin bent. Een kans zonder dat iemand hoeft te weten wie je werkelijk bent, wat je werkelijk doet of waar je werkelijk vandaan komt. Vandaar dat wij deze nieuwe media willen gebruiken om kinderen een stem te geven!

Brainstormen

ALLE KIDS EEN STEM MET SOCIAL VIDEO!

Om jongeren in Chennai een kans te geven om hun stem te laten horen in krachtige social video’s organiseren we het Golypoon Chennai Filmfestival. Tien dagen lang leren we alle deelnemers om smartphones en social media te gebruiken voor het ontdekken, maken en presenteren van een persoonlijke social video en een gezamenlijke korte film. Alle video’s en de speelfilm worden aan het einde van het project vertoond aan familie, belangstellenden en stakeholders in de directe omgeving.

JE EIGEN VERHAAL IN EEN SIXSHOTSTORY

Met onze SIXSHOTSTORY-methode stimuleren we jongeren om na te denken over antwoorden, oplossingen en kansen voor problemen in hun directe omgeving. Hiervoor leren ze kritische vragen stellen en te denken in mogelijkheden. Vervolgens gebruiken ze smartphones om hun verhaal te filmen tot een SIXSHOTSTORY.

SIXSHOTSTORY
ZELF OPLOSSINGEN OF ANTWOORDEN BEDENKEN EN DIT VERWERKEN TOT JOUW VERHAAL

HELP ONS DEZE KIDS ‘EMPOWEREN’

Ferry‘U kunt dit fantastische project mogelijk maken en ons helpen om deze jongeren actief in hun kracht te zetten met social video!’

Kijk op de CROWDFUND-PAGINA voor alle mogelijkheden! Stort uw donatie op op rekeningnummer

NL98.ABNA.0573.5089.68 t.n.v. Stichting Bachcha (ANBI-status), o.v.v. ‘Golypoon Filmfestival India 2016’. Bedankt!

Ferry Ruijtenberg (Stichting Bachcha)