Golypoon Sumaré Filmproject

KUNNEN FAVELA KIDS KIEZEN VOOR HET GOEDE IN EEN OMGEVING DIE ZO SLECHT IS?

In het Golypoon Goes Brasil filmproject maken in totaal 12 jongeren een speelfilm over hun eigen leven in de Favela in Sumaré, Brazilië. Ze gaan daarvoor eerst op zoek naar antwoorden en oplossingen voor het grote probleem in de favela: de spiraal van armoede en negativiteit. Ze zoeken met elkaar een goed antwoord, schrijven het script voor de film, acteren en doen andere rollen achter de camera.

Het Golypoon Filmproject heeft alle kids die hebben meegedaan hoop gegeven. En die hoop is nodig om in deze slechte omstandigheden te kiezen voor het goede.
Eva, functionaris gemeente Sumaré, Brazilië

Filmpresentatie raakt bewoners Favela

De jongeren presenteren hun film aan bewoners en belangstellenden van de Favela in Sumaré. De reacties zijn overweldigend. Niet alleen zijn veel bewoners trots op de acteerprestaties van de jongeren, ook zijn velen geraakt door het verhaal en de boodschap van de film om te kiezen voor het goede.

Bekijk de film op

Fantastisch om te zien hoe Golypoon de jongeren weet te raken, enthousiasmeren en activeren. Ongekend. Wat een passie en power.’
Elias Germano, Founder Brasil espreranto.

Wat ik zag was een groep jongeren die weer twinkeling in de ogen had. Die op een of andere manier weer bij hun positiviteit konden komen.
Garcia, principal of Summaré school

Acteren haalt het beste in jongeren naar boven

Tijdens het acteren leren jongeren met elkaar samenwerken en op elkaar vertrouwen. Het vergt de nodige moed om jezelf bloot te geven en erop te vertrouwen dat andere kinderen niet in lachen uitbarsten. Het blijkt een proces waarin vriendschappen worden versterkt. Ook leren ze dat ze elkaar kunnen steunen en dat ze samen veel meer kunnen bereiken.