Training Storytelling

De leukste training om betrokken te raken bij elk onderwerp!

Bekijk de impact van de training voor werkzoekenden van Werkkracht

'Hoe leuk is het om zelf een stem te krijgen en jouw oplossingen en antwoorden te presenteren in jouw unieke verhaal?'

Er speelt van alles in jouw organisatie. Er zijn genoeg plannen. Met de training Storytelling heb je een kans om iedereen hierbij te betrekken. We activeren deelnemers om hun eigen verhaal te maken en vertellen. Op deze manier krijgen zij een stem en jouw organisatie unieke content en betrokkenheid.

Hoe de training Storytelling eigenaarschap en samenwerking stimuleert

De creatieve weg van ervaring naar krachtige verhalen

De training Storytelling is speciaal ontwikkeld om deelnemers te helpen om ervaringen om te zetten in verhalen. In deze actieve training leren ze allerlei sociale- en professionele vaardigheden door diverse opdrachten. In teams werken ze aan verhalen voor concrete opdrachtgevers. Tenslotte presenteren ze alle verhalen aan de opdrachtgever of andere deelnemers.

Leren verhalen maken

Screenshot 2020-03-03 at 15.53.44

Praktijk ervaring Storytelling

Opdrachten

Onze training activeert deelnemers met de juiste vaardigheden om verhalen onderwerpen te leren ontdekken en begrijpen. Om vervolgens aan de slag te gaan met antwoorden en oplossingen.

Begeleiding

Met de Training Storytelling moet je regelmatig uit je comfortzone. Onze professionals helpen alle deelnemers om dit proces zo goed mogelijk te begeleiden.

Presentatie

Aan het einde van de training presenteren alle deelnemers hun verhalen in storyboard of video. Dit helpt oplossingen visualiseren en concreet maken. Bovendien stimuleert dit wederzijds begrip en samenwerking.

Hoe de training Storytelling voor actieve betrokkenheid garandeert

De vier zekerheden voor het krijgen van betrokken deelnemers

Training op maat

De trainingen Storytelling bestaan uit een programma met vaste onderdelen. Trainingen duren een halve tot maximaal een hele dag.

Helder uitgangspunt

Vooraf spreken we met de opdrachtgever af met welk onderwerp deelnemers mee aan de slag gaan. Ook bepalen we het eindproduct dat deelnemers opleveren.

Professionele begeleiding

Onze professionals bieden alle begeleiding en apparatuur die nodig is voor de deelnemers. In principe doen we dat helemaal alleen. In sommige gevallen vragen we om de supervisie vanuit de organisatie.

Presentatie

De training Storytelling levert altijd bruikbare ideeën, oplossingen en antwoorden. Alle presentaties zijn uitstekend geschikt voor beoordeling en evaluatie.

Actuele trainingen Storytelling

Deze partners gebruiken de training Storytelling voor empowerment

Video's open dag | Hoger Onderwijs
Screenshot 2020-06-05 at 09.10.05

Hoe gaan 67 studenten Communicatie video’s produceren voor de online open dag? De actuele Corona-lockdown dreigde zelfs de mond te snoeren van communicatie studenten CHE. Gelukkig biedt de training Storytelling hulp.  Ruim 65 studenten kunnen aan de slag met het maken en delen van hun promovideo’s voor de open dag. Lees meer…

Boerinnen LTO vloggen voor imago
cursus-img-voorbeeld

Het gemoedelijke imago van de boeren heeft een knauw gekregen. Tijd voor een training Storytelling vinden deze 14 boerinnen van LTO Gelderland. Bekijk hier een impressie…

Werkzoekenden | Werkkracht Ede
Social Storytellers

Hoe gaan we om met Diversiteit? In de afgelopen jaren hebben we  in onze trainingen Storytelling vele duizenden oplossingen en antwoorden gezien rondom leren omgaan met geld, diversiteit, geschiedenis van je dorp of stad en nog veel meer onderwerpen.

Gehandicaptenzorg Nederland
Screenshot 2020-03-03 at 15.53.44

Zorg in tijden van Corona… Hoe doen alle leden dit van VGN, die normaal gesproken juist lekker close zorg verlenen? Bekijk hoe deze zorg er uit ziet voor onder meer Ons Tweede Thuis en HumanitasDMH uit Amsterdam…

Diversiteit | Primair Onderwijs
Screenshot 2020-06-08 at 13.51.13

Hoe gaan we om met Diversiteit? In de afgelopen jaren hebben we  in onze trainingen Storytelling vele duizenden oplossingen en antwoorden gezien rondom leren omgaan met geld, diversiteit, geschiedenis van je dorp of stad en nog veel meer onderwerpen.

Maatschappij | Voortgezet Onderwijs
Screenshot 2020-06-08 at 13.55.35

Actief Burgerschap… Golypoon activeerde vele honderden leerlingen van het VO voor allerlei onderwerpen. Vaak voor allerlei maatschappelijke onderwerpen.

Meer over trainer Edwin

Edwin Bakker

“Storytelling speelt een heel belangrijke rol in mijn leven. Gaaf om zoveel mensen te ontmoeten die met mij hun verhaal willen ontdekken en maken .”

Film Making & Story Telling

Heeft als regisseur, tv maker, concept- ontwikkelaar en trainer in allerlei situaties duizenden mensen in binnen- en buitenland een kans gegeven om hun verhaal te maken en vertellen. Maakte tv programma's en films van mensen met prachtige functies in prestigieuze organisaties, tot kansarme jongeren in slums in India, Brazilië, Peru en Kenia.

Prijswinnende Documentaire

Won twee (inter)nationale prijzen: Cinecs, RomaDocFest en een IDFA screening voor zijn documentaire 'Vingers op het Glas/ Glass Kisses'. Een verhaal (i.s.m. O. Koelewijn) over een (on)mogelijk huwelijk tussen een ter-dood-veroordeelde Amerikaan en een Nederlandse vrouw. Maakte nog een documentaire 'The reality of my Israel call'.

Passie voor inclusie

Heeft met name een passie voor kansarme en kwetsbare mensen. Helpt ze om hun verhaal te ontdekken en maken. Wordt elke keer weer geraakt door te zien hoe ze met storytelling langzaam maar zeker zichtbaar worden en meer zelfvertrouwen krijgen om hun verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren.