Training Social Storytellers

Leer- en werkervaring voor werkzoekenden in de media branche

Bekijk de trailer en zie de kracht van de training Social Storytellers

"Social Storytellers gaf mij een boost om verhalen te leren maken en vertellen."

Met Social Storytellers gaan werkzoekenden aan de slag met storytelling opdrachten uit het bedrijfsleven.  Een win-win situatie, waarin deelnemers ervaringen opdoen met het maken en presenteren van (video)verhalen. En waarin opdrachtgevers unieke (video) content krijgen voor creatieve en onderscheidende verhalen van hun organisatie.

Training Social Storytellers

De creatieve weg naar krachtige deelnemers en mooie verhalen.

Met de training Social Storytellers bieden we kandidaten alle vaardigheden die nodig zijn om verhalen te maken. Vervolgens gaan zij aan de slag met vraaggestuurde opdrachten. Op deze manier kunnen ze enorme ervaring opdoen met storytelling. Bovendien leren ze allerlei competenties als verantwoordelijkheid nemen, samenwerken, deadlines halen en nog veel meer. Met de training Social Storytellers 

SST sanna estrella

Live training

Mobile Storytelling begint met een live training op locatie. Deze training biedt deelnemers de juiste vaardigheden om verhalen te leren ontdekken en maken.

Intensieve begeleiding

Ook na de live training krijgen lokale storytellers intensieve begeleiding van onze professionals om hun verhalen te maken en vertellen.

Uitstekende workflow

Met de juiste apparatuur een online platform, begeleiden we de lokale storytellers voor het maken en delen van goede verhalen.

Format

Alle verhalen presenteren we in een uniek corporate format voor jouw organisatie. Dit zorgt voor herkenbare en onderscheidende videopresentaties.

Praktijkervaring opdoen in veilige setting van de redactie

De vier zekerheden voor empowering van deelnemers.

Het proces van Mobile Storytelling is volledig in handen van onze professionals. Van goede briefing voor de inhoud van de verhalen tot aan de maandelijkse oplevering van alle content. Op deze manier kan jouw organisatie  een unieke manier om alle stakeholders te betrekken en verbinden.

Een duidelijke rol in de redactie

De deelnemers vormen samen een redactie. Dit betekent dat ze naast hun eigen rol ook verantwoordelijk zijn voor elkaar. Hierdoor leren ze omgaan met collega's en elkaar te vertrouwen.

Opdrachten van echte opdrachtgevers

Alle opdrachten kennen een presentatie en briefing van de opdrachtgever. Ook is er nauw contact. Deelnemers leren stap voor stap wennen aan het uitvoeren van opdrachten voor échte opdrachtgevers.

Professionele begeleiding van deelnemers

Onze professionals bieden alle begeleiding en apparatuur die nodig is voor de lokale storytellers. Van training tot en met het delen van de videoverhalen.

Projectproces in beeld en overleg met begeleiders

Vanaf de start, volgen we het proces van elke deelnemer. Deze informatie delen we met personen van de organisatie. Op deze manier kunnen we zo nodig bijsturen of een interventie doen, zodat het leerproces van de deelnemers zo groot mogelijk is.

Hoe organisaties lokale storytellers inzetten voor het vertellen van hun verhaal

Deze klanten gebruiken de kracht van Mobile Storytelling

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland
Beweegcoaches Ons Tweede Thuis

Lokale storytellers creëren authentieke video’s voor een nieuw Afrikaanse online educatieproject.

EO Metterdaad
NPO 2
Screenshot 2019-02-14 at 15.20.46

Storytellers Kevin, Mariam, Ricky, Lovell, Vivian en Gladys tonen hun verhalen voor het televisieprogramma EO Metterdaad | NPO2.

Werkkracht
Ede
Social Storytellers

Een baan vinden en behouden. Hoe doen deze cliënten van Werkkracht dat? Volg hen in deze serie en zie de werk-kracht in actie!

Meer over trainer Edwin

Edwin Bakker

“Storytelling speelt een heel belangrijke rol in mijn leven. Gaaf om zoveel mensen te ontmoeten die met mij hun verhaal willen ontdekken en maken .”

Film Making & Story Telling

Heeft als regisseur, tv maker, concept- ontwikkelaar en trainer in allerlei situaties duizenden mensen in binnen- en buitenland een kans gegeven om hun verhaal te maken en vertellen. Maakte tv programma's en films van mensen in allerlei functies van organisaties, tot kansarme jongeren in slums in India, Brazilië, Peru en Kenia.

Prijswinnende Documentaire

Won twee (inter)nationale prijzen: Cinecs, RomaDocFest en een IDFA screening voor zijn documentaire 'Vingers op het Glas/ Glass Kisses'. Een verhaal (i.s.m. O. Koelewijn) over een (on)mogelijk huwelijk tussen een ter-dood-veroordeelde Amerikaan en een Nederlandse vrouw. Maakte nog een documentaire 'The reality of my Israel call'.

Passie voor inclusie

Heeft een passie voor inclusiviteit. Helpt iedereen om zijn verhaal te ontdekken en maken. Wordt elke keer weer geraakt door te zien hoe ze met storytelling langzaam maar zeker zichtbaar worden en meer zelfvertrouwen krijgen om hun verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren.