Hoe wij werken

We maken jongeren zichtbaar met coaching  

We betrekken jongeren zoveel mogelijk bij het onderwerp en laten hen zelf antwoorden en oplossingen zoeken. We gebruiken daarvoor diverse coach technieken en een effectieve Sixshotstory methode. We proberen zoveel mogelijk verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf te leggen.

Bewustwording 

Allereerst staren we onze filmprojecten om deelnemers bewust te maken van het onderwerp. Met de journalistieke methode analyseren ze het onderwerp en maken hiervan een synopsis.

Het maken van het eigen filmverhaal

Nu het onderwerp duidelijk is, stimuleren we deelnemers om in teams aan de slag te gaan met de eigen rol en betrokkenheid hierbij. Daarvoor bedenken ze welke problemen en uitdagingen er zijn omtrent dit onderwerp. Vervolgens kiezen ze het belangrijkste probleem en bedenken ze oplossingen en antwoorden. Via een brainstormfase wordt de gekozen oplossing of het antwoord vertaald in een creatief en eigen verhaal. Dit verhaal verwerken de deelnemers tot een filmverhaal (scenario) met tekst en beelden (shots). Ook wordt de productie zo goed mogelijk voorbereid

Filmproces 

Zodra het scenario gereed is begint het filmproces. In principe doen alle deelnemers allerlei rollen voor en achter de camera. We dagen hen uit om uit hun comfortzone te komen en zich in te leven in de rol die ze hebben. De filmfase is een zeer belangrijke fase, want nu wordt de gekozen oplossing of het antwoord getoetst in de praktijk. Deelnemers zien direct of hun gekozen verhaal duidelijk en werkbaar is.

Presentatie van de filmverhalen 

Zodra alle verhalen zijn gefilmd, kunnen deelnemers beginnen met de edit-fase. Met tekst, muziek en allerlei effecten wordt het filmverhaal presenteerbaar gemaakt voor een breed publiek.
Zodra de film gemonteerd is, wordt gekozen voor presentatie op allerlei online en social media kanalen. Hierdoor kunnen deelnemers hun filmverhaal presenteren aan een breed publiek en hun direct omgeving inspireren.

Stappen van de Sixshotstory methode

  • tools & coaching voor analyse en probleemstelling onderwerp

  • tools & coaching om antwoorden & oplossingen te formuleren

  • tools & coaching om samen een verhaal te maken

  • tools & coaching om eigen verhaal te verwerken tot filmverhaal (scenario)

  • tools & coaching voor filmproces (rollen voor en achter de camera)

  • tools & coaching voor editproces

  • tools voor presentatie op sociale- en online mediakanalen