Storytelling in de zorg

Hoe storytelling zorgcollega's helpt aan focus , betrokkenheid en verbinding

"Het kostte een hoop enthousiasme en doorzetting om bewegen op locatie te realiseren. Toch is het gelukt!"

Presenteer jezelf met storytelling

Door Edwin Bakker

Inspireer je collega’s met jouw praktische instelling!

Veel zorginstellingen hebben een uitdaging om de vernieuwing arbeidsverhoudingen te implementeren in hun organsiatie. Taak is om medewerkers niet alleen te informeren en te betrekken bij dit onderwerp. Onze training Storytelling helpt daarbij.

Onze creatieve en concrete aanpak leidt tot zelfbewuste werknemers die weten wat de organisatie van hen vraagt. Ook kunnen ze hun eigen rol daarbij ontdekken. Het maken van een eigen verhaal helpt bij het visualiseren van deze veranderingen in de dagelijkse praktijk.

Het creatieve programma van de training storytelling

Mensen activeren voor jouw organisatie was nog nooit zo leuk!

Een training storytelling zet je in beweging. Je analyseert, graaft en zoekt naar de essentie van het onderwerp. Zodra je die hebt gevonden, ontdek je wat het voor jou betekent. En je visualiseert deze in de dagelijkse praktijk door het maken van jouw verhaal.

Sixshotstory methode

De effectieve en bewezen methode helpt je in zes simpele stappen naar jouw eigen presentatie.

Focus

Op een effectieve manier analyseer jij het onderwerp en bepaal je wat voor jou belangrijk is.

Zelfvertrouwen

Maak jouw verhaal, presenteer het aan de groep en verwerk alle feedback!

Betrokkenheid

Presenteer en inspireer anderen met jouw praktijkverhaal!

Meer over trainer Edwin

Edwin Bakker

“Storytelling speelt een heel belangrijke rol in mijn leven. Gaaf om zoveel mensen te ontmoeten die met mij hun verhaal willen ontdekken en maken .”

Film Making & Story Telling

Heeft als regisseur, tv maker, concept- ontwikkelaar en trainer in allerlei situaties duizenden mensen in binnen- en buitenland een kans gegeven om hun verhaal te maken en vertellen. Maakte tv programma's en films van mensen met prachtige functies in prestigieuze organisaties, tot kansarme jongeren in slums in India, Braziliƫ, Peru en Kenia.

Prijswinnende Documentaire

Won twee (inter)nationale prijzen: Cinecs, RomaDocFest en een IDFA screening voor zijn documentaire 'Vingers op het Glas/ Glass Kisses'. Een verhaal (i.s.m. O. Koelewijn) over een (on)mogelijk huwelijk tussen een ter-dood-veroordeelde Amerikaan en een Nederlandse vrouw. Maakte nog een documentaire 'The reality of my Israel call'.

Passie voor inclusie

Heeft met name een passie voor kansarme en kwetsbare mensen. Helpt ze om hun verhaal te ontdekken en maken. Wordt elke keer weer geraakt door te zien hoe ze met storytelling langzaam maar zeker zichtbaar worden en meer zelfvertrouwen krijgen om hun verhaal te delen en daarmee anderen te inspireren.